/ / / 5 Υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να είναι τοξικά αν τα φάτε πάρα πολλά από αυτά

5 Υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να είναι τοξικά εάν τα φάτε πάρα πολλά από αυτά

επικίνδυνα υγιή τρόφιμα

Αυτό το άρθρο γράφτηκε από Marygrace Taylor και παρέχεται από τους συνεργάτες μας στο Πρόληψη.

Αυτό το ρητό για να απολαύσετε όλα τα πράγματα μέσαμετριοπάθεια? Δεν ισχύει μόνο για το κόκκινο κρασί, το φρέσκο ​​ψωμί ή τα νόστιμα επιδόρπια. Εξαρτάται και για τα καθαρά τρόφιμα. Επειδή αν μιλάτε για ξηρούς καρπούς, ψάρια, φυλλώδη πράσινα ή ολόκληρους κόκκους, υπάρχει σχεδόν πάντα μια περίπτωση όπου εσείς μπορώ έχει πάρα πολύ καλό πράγμα. Εδώ, εννέα φαγητά εξαιρετικά για εσάς που μπορεί να είναι επικίνδυνα αν το παρακάνετε. (Χάστε έως και 15 κιλά ΧΩΡΙΣ τη δίαιτα με το Eat Clean to Get Lean, το καθαρό-γεύμα μας για 21 ημέρες.),

επικίνδυνα υγιή τρόφιμα

Βραζιλιάνικα φυστίκια

Αυτά τα γιγαντιαία καρύδια είναι γνωστά ως το # 1πηγή σεληνίου, ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή και βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει τις λοίμωξεις. Στην πραγματικότητα, μόνο ένα καρύδι Βραζιλίας μπορεί να παραδώσει μέχρι και 90 mcg σεληνίου, το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από το σελήνιο που χρειάζεστε σε μια μέρα. Και μια εξυπηρέτηση μιας ουγγιάς (που είναι έξι έως οκτώ καρύδια) πακέτων μια επιβλητική 777 τοις εκατό των ημερήσιων αναγκών του σεληνίου σας.

Τρώγοντας την περιστασιακή εξυπηρέτηση των καρύδια Βραζιλίας είναιαλλά με κάθε μέρα θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο την τοξικότητα του σεληνίου, η οποία μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, γαστρεντερικά προβλήματα και νευρολογικά προβλήματα, ζάλη, ακόμα και καρδιακή προσβολή ή νεφρική ανεπάρκεια. "Κρατήστε το σε μια εβδομαδιαία μερίδα ή απλά κάντε ένα ή δύο καρύδια μερικές φορές την εβδομάδα", λέει η Jessica Cording, R.D.

επικίνδυνα υγιή τρόφιμα

Σπανάκι, τεύτλα και ελβετικό τσίπουρο

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι κάθε ένα από αυτάτα λαχανικά είναι μια θρεπτική δύναμη. Αλλά είναι επίσης υψηλές σε φυσικά απαντώμενες ενώσεις που ονομάζονται οξαλικά άλατα. Οι οξαλικές ενώσεις λειτουργούν ως πρεβιοτικά για να τροφοδοτούν τα υγιή βακτηρίδια στο έντερο. Αλλά εάν είστε επιρρεπείς σε πέτρες στα νεφρά, τρώγοντας πάρα πολλά τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε οξαλικά, μόνο τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι νεφροί υποτίθεται ότι φιλτράρουν αυτές τις ενώσεις, αλλά σε κάποιον που είναι επιρρεπείς σε πέτρες στα νεφρά, οι νεφροί έχουν έναν δύσκολο χρόνο να το κάνουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση και σχηματισμό πέτρων στα νεφρά ", λέει ο Cording.

Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε τρόφιμαπου είναι υψηλά σε οξαλικά σύνολα. Συζητήστε με το γιατρό σας για να καταλάβετε τι είναι καλύτερο για σας. Αν χρειαστεί να κόψετε τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε οξαλικά, ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε εναλλακτικές ουσίες χαμηλότερου οξαλικού, όπως το λάχανο ή το κουνουπίδι.

επικίνδυνα υγιή τρόφιμα

Τονος σε ΚΟΝΣΕΡΒΑ

Είναι φτηνό, βολικό και γεμάτο πρωτεΐνεςκαι αυτά τα πολύ σημαντικά ωμέγα-3. Αλλά ο κονσερβοποιημένος τόνος περιέχει κάποιο υδράργυρο, που μπορεί να βλάψει τα νευρικά συστήματα και τους εγκεφάλους των αναπτυσσόμενων εμβρύων και των μικρών παιδιών. Υψηλότερες ποσότητες υδραργύρου μπορεί να είναι δηλητηριώδεις και για τους ενήλικες (συμπτώματα περιλαμβάνουν μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, προβλήματα όρασης και προβλήματα μνήμης). Αλλά οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσο τόνου με υδράργυρο θα πρέπει να φάτε για να αρρωστήσετε.

Ο τόνος λευκού τόνου περιέχει περισσότερο υδράργυρο απ 'ό, τιελαφρύ τόνο, και το ποσό που μπορείτε να φάτε εξαρτάται από το βάρος σας. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος των 110 λιβρών θα πρέπει να κολλήσει σε λιγότερες από 4 ουγγιές τόνου λευκού τόνου ή 9 ουγγιές τόνου ανά εβδομάδα. Αλλά ένας άνθρωπος των 165 λιβρών μπορεί να έχει πέντε ουγγιές τόνου λευκού τόνου ή 14 ουγκιές ελαφρού τόνου την εβδομάδα, σύμφωνα με υπολογισμούς από Εκθέσεις καταναλωτών. (FYI, ένα κουτί τόνου είναι πέντε ουγγιές).

Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή προσπαθείτεσυντηρήστε, ακολουθήστε τις κατευθυντήριες οδηγίες του FDA: Απολαύστε μέχρι και 12 κιλά χαμηλότερων θαλασσινών υδραργύρου την εβδομάδα, όπως γαρίδες, σολομό, γατόψαρο ή ελαφρύ τόνο. Για υψηλότερο τόννο μακρύπτερου υδραργύρου, περιορίστε τον εαυτό σας σε όχι περισσότερο από 6 ουγγιές την εβδομάδα. (Και να μείνετε μακριά από αυτά τα 12 ψάρια συνολικά.)

επικίνδυνα υγιή τρόφιμα

Κόκκινο κρέας, στρείδια και λευκά φασόλια

Και οι τρεις είναι κορυφαίες πηγές σιδήρου, που παίζουν ένασημαντικό ρόλο στην παροχή οξυγόνου στους μύες σας. Και ενώ το πολύ μικρός σίδηρος μπορεί να σας αφήσει να αισθανθείτε αδύναμος και κουρασμένος, να πάρετε πάρα πολλά μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Φυσικά, πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να πάρουν αρκετά του ορυκτού στη διατροφή τους. Έτσι, η υπερφόρτωση σιδήρου τείνει να είναι αρκετά σπάνια, ειδικά εάν η μόνη πηγή σιδήρου σας είναι τροφή, λέει ο Cording. Αλλά αν παίρνετε ένα συμπλήρωμα σιδήρου; Ίσως αξίζει να μιλάμε με έναν διαιτολόγο. "Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι ανάγκες σας και να χειριστείτε τον τρόπο εξισορρόπησης των πηγών και συμπληρωμάτων τροφίμων", λέει ο Cording.

επικίνδυνα υγιή τρόφιμα

καστανό ρύζι

Σίγουρα, το πολύπλοκο carb είναι συνώνυμο της υγείαςτροφή. Αλλά το ρύζι είναι επίσης καλό στην απορρόφηση του αρσενικού που απαντάται φυσικά στο έδαφος και στο νερό. Και το καστανό ρύζι τείνει να απορροφά περισσότερο από τα βαρέα μέταλλα από τα εξευγενισμένα ομολόγους του.

Το αρσενικό είναι γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο καιΕπί του παρόντος, δεν υπάρχει όριο ασφαλείας για την ποσότητα αρσενικού στα τρόφιμα. Αλλά εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της περιβαλλοντικής ομάδας εργασίας, συμφωνούν ότι δεν χρειάζεται να κόψετε το καστανό ρύζι από τη διατροφή σας εντελώς. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να φάτε μια ποικιλία δημητριακών ολικής αλέσεως. "Εάν κανονικά θα έχετε καστανό ρύζι κάθε μέρα, προσπαθήστε να εναλλάσσετε με κάτι σαν quinoa, farro ή κεχρί", λέει ο Cording. Παρακολουθήστε τα συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν συστατικά με βάση ρύζι ή ρύζι, όπως το σιρόπι καφέ ρυζιού (το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να γλυκάνετε φυσικά σιτηρά ή granola μπαρ), επίσης. Είναι καλύτερα να τρώτε αυτές τις φορές μια φορά και όχι κάθε μέρα.

Δώσε προσοχή στο: